Ludvig Eikaas

 

Fra Jølster med abstrakt impresjonisme.

Ludvig Eikaas (f. 1920) fra Jølster debuterte i 1946. Han konsentrerte seg først om det helt abstrakte uttrykk, men maleriet hans fikk etter hvert en mindre stram form. Dette nye er blitt betegnet som «en slags abstrakt impresjonisme», og vi ser landskapsformer og andre figurasjoner få et større innpass i hans lerreter.

Det hender fra tid til annen at et bilde skaper sterke reaksjoner med sitt provoserende, politiske innhold. Picasso’s «Guernica» er det mest markante eksempel i moderne kunst. Her hjemme husker vi de voldsomme bølger som Per Kleivas gripende Vietnam-bilde utløste. Når et bilde vekker slike reaksjoner, er det ikke bare fordi budskapet er politisk. Det er fordi det er god kunst. Kunst blir ikke god kunst bare ved å være politisk.

Ludvig Eikaas - CA Galleri

"Huldra Speglar seg"

 

I Ludvig Eikaas har vi et eksempel på et beslektet, men samtidig annerledes fenomen. Eikaas’ kunst er ikke politisk i den forstand Picasso eller Kleiva kunne bli det. Men likevel har han med ett eneste bilde provosert sterke reaksjoner. Det er naturligvis «Jeg» man tenker på. Andre kunstverk han har laget er bl.a. ”Tidt Eg Minnest”, ”Portrett”, ”Skihopper”, ”Huldra Speglar Seg”, ”Fiolin”, ”Sonja Henie”, ”Kystens Sølv” og ”Ibsen II”.

Ludvig Eikaas har mye spennende kunst til salgs hos CA Galleri. Du kan også lese mer om denne fremragende norske kunstneren.

 

Vi ønsker å gjøre alt så trygt, enkelt og sikkert som mulig når du kjøper kunst gjennom oss, derfor har vi følgende garanti: CA Galleri garanterer for ektehet av alle våre bilder og har 30 dagers full returrett for kunstverk levert gjennom posten.

   
 

CA Galleri - Brinken 9 - 0654 OSLO
Telefon: 22 19 32 00 mob:47 40 40 40 - E-mail: mail@cagalleri.no
Ring oss gjerne, om du ønsker å se på noen av bildene før du bestiller.

cagalleri © 2001-2006