Eldar Parr

En kunstner med et mangfoldig billeduttrykk.

Eldar Parr er født på Sunnmøre i 1963, og har opprinnelig bakgrunn som kunsthåndverker. Siden 1993 har han arbeidet mest med bildende kunst, og har hospitert ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole under Oddmund Raudberget. Han er en spennende og meget særpreget kunstner som aldri står stille, men forsøker stadig å fornye seg og utforske nye muligheter innenfor sitt billeduttrykk.

Eldar Parr takler kunstneriske utfordringer på en eksemplarisk måte. Han var tilknyttet Nerdrumskolen, men har aldri vært elev hos Nerdrum. Han har hatt en romantisk skolering som maler, og bildene har, både tematisk og stilistisk, tilknytning til dette miljøet, men uttrykksmessig har han frigjort seg fra deres uttrykk.

Han arbeider mest med oljemalerier, men sier at han liker utfordringen å jobbe med grafikk. Når han lager litografier, er det i stor grad mediet som bestemmer uttrykket, og han tiltrekkes av å kunne utforske de spesielle mulighetene litosteinen byr på. Hans verker har vært å finne på kjente utstillinger over hele landet i løpet av det siste tiåret.

Les mer

Kjøp bilder fra Eldar Parr her

Solution by DOTS as | Powered by Flexis