Litografier

Mange norske kunstnere bruker litografi som teknikk i sine kunstverk.

litografierLitografier laget av anerkjente norske kunstnere baserer seg på en en 200 år gammel teknikk. Litografi er en teknikk hvor kunstneren tegner med en fettholdig stift på en planslipt litografistein. Etter at tegningen er ferdig prepareres steinen ved at den etses med en svak syre. Dette gjør at partiene, som skal ta opp trykkfarge og de som ikke skal det, skilles. Deretter vætes steinen med en svamp før trykkfargen valses inn i steinen. Fargene fester seg da i det fettholdige partiene, men ikke i de fuktige. Et papir legges på steinen og begge deler føres under stort trykk gjennom pressen. Man bruker en stein til hver farge i trykket, og hvis fargene trykkes over hverandre får man frem blandingsfarger. Antall farger kan variere fra 1 til 10-15.

CA Galleri er et galleri som tilbyr en møteplass på internett for deg som er opptatt av kunst. Vår idè er først og fremst å tilby samtidskunst fra de beste norske kunstnere. Som online kunstgalleri tilbyr vi kjøp, salg og kommisjon av oljemalerier, litografier, grafikk, akvareller, tresnitt, silketrykk, lino-snitt, seregrafi og mange andre teknikker. I tillegg har vi egen avdeling hvor du kan leie kunstverk, med individuelle løsninger som skreddersys etter behov.

 


Vi ønsker å gjøre alt så trygt, enkelt og sikkert som mulig når du kjøper kunst gjennom oss, derfor har vi følgende garanti: CA Galleri garanterer for ektehet av alle våre bilder og har 30 dagers full returrett for kunstverk levert gjennom posten.


 

Solution by DOTS as | Powered by Flexis