Vebjørn Sand

Hans kunst har dype røtter i tradisjonen.

Vebjørn Sand er født i 1966. Han vokste opp i Asker, Bærum og på Hvaler. Sin formelle utdannelse har han fra kunstakademier i Oslo, Praha og senest i New York. Som læremestere har han hatt nordmennene Walther Aas og Rolf Schønfeldt, og de amerikanske malerne Ronald Sherr, Peter Cox og Michael Burban.

Kunstneren Vebjørn Sand ønsker å skildre omverdenen og selve livet som begeistring. Dette har tatt ham fra klassisk og figurativ maling til omfattende prosjekter innenfor både grafikk og prosjektkunst.

I Norge er Sand mest kjent for sine store og folkekjære kunstverk. Etter å ha deltatt på to Antarktis ekspedisjoner holdt han utendørsutstillingen "Trollslottet". Denne tiltrakk seg mer enn 150 000 mennesker, noe som er det høyeste antallet besøkende en norsk nåtidskunstner har oppnådd. To andre store prosjekter som han har ledet er byggingen av Keplerstjernen ved Gardermoen Lufthavn, samt Leonardobroen utenfor Oslo.

Vebjørn Sand blir ofte beskrevet som en kunstner med røtter i rennesansen. Han utdyper dette med å forklare at "vi skal ikke leve i fortiden, men fortiden skal leve i oss. Min kunst har dype røtter i tradisjon. Jeg tror kunstnerne har en rolle å spille i dagens samfunn som en vaktpost for tradisjonen. Gjennom kunsten min ønsker jeg å arrangere et spirituelt møte, en mystisk transformasjon, som tar oss med ut av vår dagligdagse verden. Gjennom kunsten tror jeg vi kan oppnå en høyere bevissthet av helligheten i alle menneskers eksistens."

Les mer

Kjøp bilder fra Vebjørn Sand her

Solution by DOTS as | Powered by Flexis